K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram

A legnagyobb nemzetközi megmérettetésekre való felkészülés eredményessége és a sikeres részvétel a versenyeken elképzelhetetlen a biztos anyagi háttér nélkül. A K&H Csoport magas színvonalú szolgáltatásaival, a magyar sport iránti elkötelezettségével évek óta a magyar paralimpikonok megbízható partnere.

A K&H Csoport a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatása mellett 2006 óta egyénileg is segíti az paralimpikonokat. A forgalomban lévő K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1 000 forintja után a K&H Csoport saját forrásából 1 forintot különített el. Az így összegyűlt összeggel a K&H a parasportolók teljes életéhez kíván hozzájárulni, segítve őket felkészülésükben, kiemelkedő teljesítményeik elérésében. 

2016-ban a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram 3 díjazottját – az előző évhez hasonlóan – a nagyközönség választotta ki. A Magyar Paralimpiai Bizottság által állított jelöltekre három kategóriában – felnőtt, reménység és paralimpiai segítő – lehetett szavazni április folyamán. A legtöbb szavazatot felnőtt kategóriában Tunkel Nándor erőemelő, reménység kategóriában Iván Bence úszó, míg segítő kategóriában Molnár Péter atléta kapta. A három nyertes fejenként bruttó 800 000 Ft támogatásban részesül, amit 4 hónapon keresztül, havi 200 000 Ft-os járadék formájában kap meg.

K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram 2014-2015

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram keretén belül 2014-ben és 2015-ben is a nagyközönség választhatta ki, mely parasportolók kapják a K&H egyéni támogatását. 

2014-ben felnőtt kategóriában Biacsi Ilona értelmi sérült síkfutó, míg a reménység kategória fiatal, de nagy jövő előtt álló jelöltjei közül Csontos Piroska értelmi sérült síkfutó és távolugró kapta a legtöbb szavazatot. 

2015-ben felnőtt kategóriában Váczi Anita kajak-kenus nyert, míg a reménység kategória jelöltjei közül Pap Bianka Marina úszóra voksoltak legtöbben. A paralimpikonok mellett három olyan ép sportolóra is lehetett voksolni, akik valamely paralimpikon társuk edzéseit, felkészülését segítik. Így a legtöbb szavazatot kapó Gergácz Enikő cselgáncsozó is részesül a K&H támogatásában, aki Szabó Nikolett látássérült sportolóval edz nap mint nap. 

 

 
 

K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 2006-2012

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramban 2006 és 2012 között 34 sportoló kapott összesen 33 millió forintot olimpiai, paralimpiai felkészülésének elősegítésére.  
A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram nyertesei, akik fejenként 1 millió forint támogatásban részesültek:
 1. forduló - Horváth Viktor öttusázó, Nemcsik Zsolt vívó és Szabó Nikolett látássérült cselgáncsozó
 2. forduló  - Berki Krisztián tornász, Hadfi Dániel judózó és Szekeres Pál kerekesszékes vívó
 3. forduló  - Sidi Péter sportlövész, Pars Krisztián atléta és Krajnyák Zsuzsa kerekesszékes vívó 
 4. forduló  – Varga Gabriella vívó, Máté Gábor atléta és Juhász Veronika kerekesszékes 
 5. forduló  - Fodor Zoltán birkózó, Huszár Erika rövidpályás gyorskorcsolyázó és Sors Tamás úszó 
 6. forduló  - Gyurta Dániel úszó, Marosi Ádám öttusázó és Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó 
 7. forduló - Kiss Balázs birkózó, Csúri Ferenc paraúszó 1-1 millió forintot, míg az azonos szavazatszámmal rendelkező VerrasztóEvelyn úszó és Káté Gyula ökölvívó 500-500 ezer forintot vehettek át
 8. forduló  – Kapás Boglárka úszó, Mészáros Anett cselgáncsozó, Vereczkei Zsolt paraúszó
 9. forduló  – Pásztor Bence kalapácsvető, Kis Gergő úszó, Tóth Tamás paraúszó
 10. forduló – Kovács Sarolta öttusázó, Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Pálos Péter paralimpikon asztaliteniszező
 11. forduló – Szatmári András vívó, Császár Gábor kézilabdázó, Osváth Richárd kerekesszékes vívó