Győztest hirdettek a K&H pénzügyi tudásversenyén

Lezárult a tanév eleje óta zajló K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny, amely összesen több mint 600 általános iskolai tanulót mozgatott meg országszerte 89 iskolából. A döntőbe került 5-5 csapat közül alsós kategóriában a pécsi Sztárai Mihály Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak, a felsősök versenyét pedig a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium általános iskolás csapata nyerte. A K&H támogatási stratégiájának egyik kiemelt területe, a fiatalok oktatása jegyében indított versenyben a gyerekeknek játékos feladatok, gyakorlati példák megoldásán keresztül kellett bizonyítaniuk pénzügyi tudásukat. A K&H nemcsak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta.

„Fontosnak tartjuk, hogy már a gyerekek is elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és tudatos döntéseket hozzanak. Ezért 2009-ben az általunk szponzorált Ez kész! Pénz! című pénzügyi oktató rajzfilmsorozatból 4000 DVD-t jutattunk el a magyarországi általános iskolák számára, valamint egy videó-készítési versenyt is rendeztünk a pénzügyekhez kapcsolódóan. Nagy öröm számukra, hogy a legújabb kezdeményezésünk, a 2010/2011-es tanévben meghirdetett K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny során több mint 600 tanulót ösztönözhettünk arra, hogy merjék próbára tenni pénzügyi ismereteiket. Köszönjük a felkészítő pedagógusok áldozatos munkáját, és gratulálunk minden bátor kisiskolásnak, hogy bizonyította tudását és kreativitását a versenyben. Bízunk benne, hogy a felkészülés és a verseny hozzájárult ahhoz, hogy felnőttként okos pénügyi döntéseket hozzanak, és ezáltal is teljesebb életet élhessenek” – mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első, online fordulójára országszerte 89 iskolából összesen 150 csapat nevezett, majd a második fordulóba 50 jutott tovább. A regionális középdöntőkben - Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött - alsós és felsős kategóriában versenyeztek egymással a csapatok. A feladatok között kvízkérdések, gyakorlatias feladatok, háztartási, pénzügyi feladványok is szerepeltek. A gyerekeknek többek között meg kellett tippelniük különböző termékek árát, fel kellett ismerniük és elhelyezniük a világtérképen számos ország pénzét, pénzügyi szituációs játékban kellett helyt állniuk, és be kellett bizonyítaniuk, hogy értenek az online rendeléshez. A döntőben formanyomtatványok kitöltésével, családi költségvetés összeállításával kellett megbirkózniuk a csapatoknak, valamint a gyerekek beleélhették magukat a biztosítással foglalkozó szakemberek szerepébe is.

A verseny az alábbi eredménnyel zárult:

 alsós kategória

  1. helyezett: Sztárai Mihály Általános Iskola - Pécs

  2. helyezett: Békési Kistérségi Általános Iskola - Kamut

  3. helyezett: Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola - Ajka

 felsős kategória

  1. helyezett: Zrínyi Miklós Gimnázium - Zalaegerszeg

  2. helyezett: Bárdos Lajos Általános Iskola - Dunakeszi

  3. helyezett: Bonifert Domonkos Általános Iskola - Szeged

A K&H Csoport az első helyezett csapatok számára egy 3 napos, a második helyezett csapatok számára egy 2 napos balatoni nyaralást, a harmadik helyezett csapatok számára pedig csillebérci Kalandpark belépőt biztosít. A K&H Csoport a verseny során nemcsak a kiválóan szerepelt csapatokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazta. Az első helyezett csapatok iskolája bruttó 750 000 forint értékű, a második helyezett bruttó 450 000 forint értékű számítógép-, a harmadik pedig 50 000 forint értékű sportszer-támogatásban részesült. Az első három helyen végzett csapatok felkészítő pedagógusait a K&H Csoport 50 000 forintos ajándékutalvánnyal jutalmazta.

A K&H Csoport az első forduló legjobb pályamunkáinak kiválasztására és a döntő zsűrizésére Dr. Balogh Virágot, a Gazdasági Versenyhivatal, Fogyasztóvédelmi Iroda vezetőjét, Szalay Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központ vezetőjét, Bíró Pált, az R-time ügyfélkapcsolati igazgatóját és Kohári Editet, Frame Film Kft. ügyvezető igazgatóját kérte fel.

A verseny további részletei a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon találhatók.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 242 lakossági fiókkal, valamint 687 biztosítást és 3316 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Csoport emellett a világ számos más, körültekintően megválasztott országában és régiójában van jelen. A KBC vállalati fiókjainak és vállalati banki leányvállalatainak hálózata – amely Európában a legerősebb –, lehetővé teszi a belföldi vállalati ügyfelek külföldön felmerülő pénzügyi igényeinek kiszolgálását, beleértve a vállalkozások azon tevékenységeit is, ahol elsődleges piacaink ügyfeleivel természetes kapcsolat áll fenn.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. december 31-én
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3 223 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 36,1 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 27,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. december 31-én
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 102,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bak Anita

Merlin Communications
  • +36 1 336 2700, +36 20 959 27 15
  • abak@merlin.hu