K&H a hátrányos helyzetűekért

A K&H a hátrányos helyzetűekért program a leghátrányosabb helyzetű térségek számára nyújt segítséget a K&H négy kiemelt támogatási területén.

gyermekegészségügy

A hátrányos helyzetűek kiemelt támogatásának jegyében a K&H gyógyvarázs program keretében is külön elbírálásban részesülnek a leghátrányosabb helyzetű térségek egészségügyi intézményei.

előadó-művészet

A K&H a hátrányos helyzetűekért program részeként a K&H az előadó-művészet területén színházi és zenei produkciók megtekintését teszi lehetővé olyan hátrányos helyzetű gyerekek számára, akik csak kivételes esetben tudnak egyébként eljutni kulturális programokra. Az adott előadásra szóló jegyek mellett a K&H utazási lehetőséget is biztosít, illetve uzsonnacsomaggal kedveskedik a diákoknak.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából eddig közel 2700 általános iskolás gyerek vehetett részt különböző kulturális eseményeken országszerte.

fiatalok oktatása

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő részeként a pénzintézet megkülönböztetett figyelemmel kezeli a hátrányos helyzetű térségek iskoláit, hiszen ezekben a térségekben különösen fontos, hogy a gyerekek megismerjék a pénzzel való helyes gazdálkodás alapelveit. A hátrányos helyzetű térségből érkező csapatokat már a középdöntőn utazási támogatással segíti, illetve létrehozott számukra egy különdíjas kategóriát is: a legtöbb csapatot nevező hátrányos helyzetű térségben működő iskola nagy összegű ajándékutalványban részesül.

sport

A K&H 2017-ben ismét meghirdette sporteszköz-pályázatát, amin a 27 hátrányos helyzetű általános iskola pályázhatott sporteszközök beszerzésére és sportnap szervezésére. A pályázat nyertesei a Rimóci Szent István Általános Iskola Mikszáth Kálmán Tagintézménye, a bodroghalmi Molnár Mózes Általános Iskola valamint a botpaládi Szabó Magda Általános Iskola. A K&H Csoport felajánlása nyomán a három intézmény együttesen 3 millió forint értékű támogatásban részesült.

K&H a hátrányos helyzetűekért kulturális pályázat

K&H a hátrányos helyzetűekért sporteszköz pályázat