K&H a hátrányos helyzetűekért

A K&H a hátrányos helyzetűekért program a leghátrányosabb helyzetű térségek számára nyújt segítséget a K&H négy kiemelt támogatási területén.
gyermekegészségügy

gyermekegészségügy

A hátrányos helyzetűek kiemelt támogatásának jegyében a K&H gyógyvarázs program keretében is külön elbírálásban részesülnek a leghátrányosabb helyzetű térségek egészségügyi intézményei.

előadó-művészet

előadó-művészet

A K&H a hátrányos helyzetűekért program részeként a K&H az előadó-művészet területén színházi és zenei produkciók megtekintését teszi lehetővé olyan hátrányos helyzetű gyerekek számára, akik csak kivételes esetben tudnak egyébként eljutni kulturális programokra. Az adott előadásra szóló jegyek mellett a K&H utazási lehetőséget is biztosít, illetve uzsonnacsomaggal kedveskedik a diákoknak.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából eddig közel 2700 általános iskolás gyerek vehetett részt különböző kulturális eseményeken országszerte.

sport

sport

A K&H 2017-ben ismét meghirdette sporteszköz-pályázatát, amin a 27 hátrányos helyzetű általános iskola pályázhatott sporteszközök beszerzésére és sportnap szervezésére. A pályázat nyertesei a Rimóci Szent István Általános Iskola Mikszáth Kálmán Tagintézménye, a bodroghalmi Molnár Mózes Általános Iskola valamint a botpaládi Szabó Magda Általános Iskola. A K&H Csoport felajánlása nyomán a három intézmény együttesen 3 millió forint értékű támogatásban részesült.

K&H a hátrányos helyzetűekért sportcipő adomány

Az egészség támogatásának fontos része annak megóvása, erre pedig az egyik legjobb lehetőség a sportolás, hiszen az egészségmegőrzésben játszott fontos szerepe mellett összehozza a gyerekeket, a teljesítmény növelésére és új célok kitűzésére neveli a fiatalokat. A K&H a hátrányos helyzetűekért program célja, hogy a rászoruló régiókban élő gyerekek is megtapasztalhassák a testmozgás pozitív testi és szellemi hatásait. Ez a motiváló és egyben közösségteremtő erő különösen fontos a mai, digitális eszközökön felnövő fiatalok számára. Annak érdekében, hogy ezt az erőt a hátrányos helyzetű gyermekek is érezhessék, idén 1000 pár sportcipőt osztottunk szét 10 általános iskola 100-100 diákja között. A támogatásért azok az általános iskolák jelentkezhettek, amelyek korábban már részt vettek a K&H a hátrányos helyzetűekért sportpályázatán, de eddig még nem részesültek támogatásban.

Az adományból az alábbi iskolák részesültek:

Település Megye Intézmény
Encsencs Szabolcs-Szatmár-Bereg Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola
Nagyrozvágy Borsod-Abaúj-Zemplén Nagyrozvágyi Általános Iskola
Arló Borsod-Abaúj-Zemplén Arlói Széchenyi István Általános Iskola
Létavértes Hajdú-Buhar Létavértesi Arany János Általános Iskola
Mindszentgodisa Baranya Mindszentgodisai Általános Iskola
Porcsalma Szabolcs-Szatmár-Bereg Porcsalmai Kiss Áron Általános Iskola
Egyházasharaszti Baranya Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola
Szuhogy Borsod-Abaúj-Zemplén Martinkó András Általános Iskola
Nagyhalász Szabolcs-Szatmár-Bereg Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
Berekböszörményi Hajdú-Buhar Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola