K&H a hátrányos helyzetűekért

A K&H a hátrányos helyzetűekért program a leghátrányosabb helyzetű térségek számára nyújt segítséget a K&H négy kiemelt támogatási területén.

gyermekegészségügy

A hátrányos helyzetűek kiemelt támogatásának jegyében a K&H gyógyvarázs program keretében is külön elbírálásban részesülnek a leghátrányosabb helyzetű térségek egészségügyi intézményei.

előadó-művészet

A K&H a hátrányos helyzetűekért program részeként a K&H az előadó-művészet területén színházi és zenei produkciók megtekintését teszi lehetővé olyan hátrányos helyzetű gyerekek számára, akik csak kivételes esetben tudnak egyébként eljutni kulturális programokra. Az adott előadásra szóló jegyek mellett a K&H utazási lehetőséget is biztosít, illetve uzsonnacsomaggal kedveskedik a diákoknak. 

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából eddig több mint 2300 általános iskolás gyerek vehetett részt különböző kulturális eseményeken országszerte.

fiatalok oktatása

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi ismeretterjesztő program és iskolai vetélkedő részeként a pénzintézet megkülönböztetett figyelemmel kezeli a hátrányos helyzetű térségek általános iskoláit, hiszen ezekben a térségekben különösen fontos, hogy a gyerekek megismerjék a pénzzel való helyes gazdálkodás alapelveit. A hátrányos helyzetű térségből érkező csapatokat már a középdöntőn utazási támogatással segíti, illetve létrehozott számukra egy különdíjas kategóriát is: a legtöbb csapatot nevező hátrányos helyzetű térségben működő iskola egy budapesti pénzügyi tematikájú osztálykiránduláson vehetett részt. 2017. március végén több mint 100 diák, 2018 májusában pedig már 400 gyermek pénzügyi osztálykirándulását szervezte meg..

sport

A K&H 2014 szeptemberében hirdette meg sporteszköz-pályázatát, amin a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérség közül az Abaúj-hegyközi, a Bodrogközi és a Sellyei kistérség óvodái és általános iskolái pályázhattak sportszerekre és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközökre. A pályázat nyertesei az alsóberecki óvoda, valamint a gönci, a sellyei, a tiszakarádi és a vajszlói általános iskola lettek. A K&H Csoport felajánlása nyomán az öt intézmény együttesen 2 millió forint értékű támogatásban részesült.

K&H a hátrányos helyzetűekért kulturális pályázat

K&H a hátrányos helyzetűekért sporteszköz pályázat