Ugrás a tartalomhoz

K&H gyógyvarázs 2004-2015

A K&H gyógyvarázs 2004 és 2015 között összesen 336 gyermekegészségügyi intézmény részesült több mint 577 millió forint értékű műszertámogatásban.
A K&H gyógyvarázs támogatásai a program eddigi 13 éve alatt:

2015

A K&H gyógyvarázs 12. alkalommal meghirdetett pályázati felhívására 69 pályázat érkezett. Az év fókuszterületei a gyermek-gasztroenterológiai és a gyermekneurológiai ellátás voltak. A beérkező pályázatok közül a szakmai zsűri 13 nyertest választott az ország minden tájáról, akik összesen 20 millió forint műszertámogatásban részesültek. 
 
Munkatársaink közül sokan ezúttal is a K&H gyógyvarázs javára ajánlották fel 2014. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át , melyből a kisvárdai mentőállomás kapott a gyermekek mentéséhez nélkülözhetetlen eszközöket. A dolgozói karácsonyi vacsorához biztosított munkáltatói hozzájárulást pedig 440 kolléga ajánlotta fel év végén.

Immáron 12. alkalommal a gyermekek gyógyítására fordítottuk az ügyfeleink és üzleti partnereink megajándékozására szánt összeget is, melyből két kórház és egy mentőállomás számára biztosítottunk munkájukhoz szükséges eszközöket.

A K&H csoport különböző részlegei, dolgozói, ügyfelei számára is fontos a gyermekegészségügy fejlesztése, ezért a K&H private banking igazgatósága és ügyfelei pénzadománnyal segítik a K&H gyógyvarázst.

Kisvállalkozói partnerünk, a Gravoform is elkötelezett a jó ügyek iránt, ennek okán orvosi műszerekkel támogatták a Kiskunfélegyházi Kórházat a K&H gyógyvarázs keretében.

Partnereink nemcsak pénzadományokkal, hanem könyvekkel és játékokkal is szerettek volna hozzájárulni a gyermekek mielőbbi gyógyulásához. 2015-ben az Atmedia adományait a azózdi Almási Balogh Pál kórház, míg az Alexandra könyvesboltok felajánlásait a budapesti Szent László Kórház kapta.

 

2014

A 11. alkalommal meghirdetett gyermekegészségügyi pályázatunkra összesen 102 gyermek-egészségügyi intézmény adta be jelentkezését. Az országos pályázat elbírálása során a gyermeksürgősségi ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesültek kiemelt figyelemben. Támogatási rendszerünkhöz ebben az évben is számos kollégánk, ügyfelünk csatlakozott, így a 2014-es pályázati év során 18 kórház és 13 mentőállomás részesült összesen több mint 38 millió forint támogatásban.
Partnereink nemcsak pénzadományokkal, hanem könyvekkel és játékokkal is szerettek volna hozzájárulni a gyermekek mielőbbi gyógyulásához. A Budapest Sportiroda és az Atmedia adományait a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika valamint az ózdi Almási Balogh Pál kórház kapta.

2013

A K&H gyógyvarázs 10. alkalommal meghirdetett pályázati felhívására 89 intézmény küldte el jelentkezését. A 2013-as pályázati évben a halmozottan sérült gyermekeket ellátó és segítő, valamint gyermekfogászati ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesültek kiemelt figyelemben az elbírálás során.

A pályázati évben 16 kórház és 9 mentőállomás részesült több mint 40 millió forint műszertámogatásban.

A K&H gyógyvarázs működésének 10. éve alkalmából a K&H úgy határozott, hogy egy 5 millió forintos jubileumi különdíjat ajánl fel a program keretében. A támogatást a K&H gyógyvarázs zsűrijének döntése alapján a Májbeteg Gyermekekért Alapítvány kapta, amely májtranszplantációra szoruló csecsemők és családjaik számára nyújt segítséget.

2012

2012-ben a K&H gyógyvarázs gyermekegészségügyi program keretében 11 intézmény részesülhetett az összesen 25 millió forint értékű pályázati eszköz- és műszertámogatásból.

Ebben az évben a csecsemő,- és gyermek kardiológiai tevékenységet végző, valamint a fogyatékkal élő gyermekeket segítő intézmények kaptak kiemelt, de nem kizárólagos figyelmet a támogatások odaítélése során.

Nyáron és ősszel a K&H bankfiókokban szervezett könyv- és játékgyűjtési akcióban összegyűlt több mint 5200 db ajándékot 33 kórház gyerekosztályának juttattuk el. 

2011

2011-ben a gyermekszemészet és a gyermek fül-orr-gégészet kapott kiemelt, de nem kizárólagos figyelmet a támogatások odaítélése során. A pályázati év során 12 kórházat és 8 mentőállomást támogattunk több mint 35 millió forint értékű gyermekgyógyászati műszerekkel.

Májusában 900 darab focilabdát adományoztunk három intézetnek, melyek koraszülött, születési sérült, illetve a központi idegrendszer károsodása következtében mozgássérült gyermekek fejlesztésével foglalkoznak.

Kibővített játék és könyvgyűjtést hirdettünk országos fiókhálózatunk 50 fiókjában, amelynek eredményeként októberben mintegy 5000 darab játékot és 2000 darab könyvet - összesen 135 ládányi csomagot - szállítottunk a gyermekosztályokra, rendelőintézetekbe.

2010

2010-ben kiemelt figyelemben részesültek a gyermek-tüdőgyógyászati és gyermek-traumatológiai eseteket ellátó osztályok és járóbeteg szakellátók.

A pályázati évben a 63 millió forint értékű pályázati eszköz- és műszertámogatásból 17 kórház és 10 mentőállomás részesült.

Elindult meseolvasó kisdoktorok programunk, amelynek keretén belül K&H-s dolgozók illetve középiskolások járták a kórházak gyermekosztályait, hogy történeteikkel mosolyt csaljanak a kis betegek arcára.

Az év során 6400 könyvet és játékot juttattunk el 32 kórház gyermekosztályára.

A mesejáték programelem keretében 15 gyermekosztály betegeit szórakoztattuk szerte az országban.

2009

A K&H gyógyvarázs történetének 6. évében a csecsemő,- és gyermekrehabilitáció (mozgás rehabilitáció, neurológiai rehabilitáció, pszichiátria rehabilitáció, szenvedélybeteg rehabilitáció) szakterületét kezeltük kiemelt figyelemmel.

A pályázati évben 15 kórház és 6 mentő részesült összesen 51 millió forint értékben eszközöket.

Ebben az évben az Országos Mentőszolgálat csoportos támogatásban is részesült – 80 mentőkocsiba adományoztunk a gyermekek biztonságos szállítását segítő rögzítő rendszert.

Ebben az évben összesen 1400 könyvet és játékot gyűjtöttünk össze, amelynek 10 kórház kis betegei örülhettek.

2008

2008-ban 15 kórház és 5 mentőállomás összesen 68 millió forint értékű orvosi műszerekkel gazdagodott.

Emellett a K&H Biztosító 1 évre szóló műszerbiztosítást kötött minden elnyert műszerre, összesen 25 millió forint értékben.

15 gyermekosztály kis betegeinek szerveztünk szórakoztató gyermekprogramot, valamint 200 beteg gyerek látogathatott el a Disney On Ice jégmese előadásaira

2007

2007-ben 47 millió forint értékben kapott 15 kórház és 7 mentőállomás a gyermekek gyógyítását segítő eszközöket.

Emellett ebben az évben is odafigyeltünk a gyerekek lelki egészségére is, 15 gyermekosztályon szerveztünk szórakoztató gyermekprogramot.

2006

2006-ban 11 kórház 4 mentőállomás munkáját segítettük 48 millió forint értékű műszerekkel, valamint 13 gyermekosztály kis betegeinek szerveztünk gyermekprogramot.

2005

2005-ben 39 millió forint értékű orvosi eszközöket kapott 9 kórház és 2 mentőállomás, valamint 15 gyermekosztály kis betegeinek szerveztünk szórakoztató gyermekprogramot.

2004

Elindítottuk a K&H gyógyvarázs programot. A kezdeményezés első évében több mint 33 millió forint értékben ajándékoztunk 7 gyermekosztálynak a gyógyításhoz szükséges eszközöket. A gyermekek lelki egészségét már a kezdetektől fontosnak tartottuk, így 15 kórház kis lakóinak szerveztünk szórakoztató programokat, hogy örömet lopjunk a kórházi napokba.