otthonfelújítási támogatás 2021: hitellel is elérhető!

2021. február 14.
A 2021. január 1-jétől elérhető otthonfelújítási támogatás iránt hatalmas az érdeklődés, hiszen így a felújítási költségek felét, de maximum 3 millió forintot utólag, állami támogatásként vissza lehet igényelni, ha már úton van a baba vagy ha legalább egy gyermek van a családban. De mivel a támogatás összege csak a bemutatott számlák ellenében, utólag kerül kifizetésre, így sokak számára felvetődik a kérdés: miből fizessem ki a felújítás költségeit? Ehhez nyújtanak segítséget a bankok kínálatában elérhető különféle hitel lehetőségek, beleértve a 2021 februárjától kiemelten kedvező feltételekkel igényelhető lakásfelújítási hitelt!

(A cikk tartalma frissült: 2022.10.31.)

otthonfelújítási támogatás 2021: hitellel is elérhető!

A 2021. január 1-jétől induló otthonteremtési program keretében elérhetővé vált otthonfelújítási támogatás kiemelten kedvező feltételeket kínál a felújítást tervező családoknak, így nem meglepő a fokozott érdeklődés. Ami viszont sokak számára nehézséget jelent, az a felújítási költségek rendezése, mivel a támogatás összege csak utólag kerül kifizetésre. Ám jó hír, hogy ezen családok számára is nyitott a lehetőség, hiszen a felújítás hitelből is fizethető, ami a támogatási összeg beérkezésekor akár elő is törleszthető.

2021. februárjától kifejezetten a támogatás mellé választható a kiemelten kedvező feltételekkel igényelhető lakásfelújítási hitel, ám emellett számos más lehetőség is van a bankok kínálatában a finanszírozásra. Összegyűjtöttük az új hitelmegoldással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és azt is, hogy a kölcsönnek milyen alternatívái vannak, azokat mikor, kinek lehet érdemes választani. 

ki igényelheti az otthonfelújítási támogatást?

Röviden, a legfontosabb feltételeket összegyűjtve, a támogatásra azon szülők lehetnek jogosultak, akik:

 • legalább 1 olyan gyermeket nevelnek, aki még nem töltötte be a 25. életévét (a gyod-ra jogosító gyermek esetében nincs korhatár) vagy
 • babát várnak és a magzat már legalább 12 hetes
 • és a család a felújítandó ingatlanban lakik, legalább egy éve (kivéve, ha a gyermek fiatalabb, mint 1 éves és/vagy az ingatlan tulajdonjogának megszervezése, vagy az ingatlan nyilvántartási bejegyzése a kérelem benyújtását megelőző egy éven belül történt, vagy ha a kérelmet megelőző egy évben szolgálati lakásban laktak).

A támogatást élettársi kapcsolatban élők és egyedülálló szülők is igényelhetik, a teljes felújítási költségektől függetlenül pedig bármekkora összegről is legyen szó, a maximálisan visszaigényelhető összeg 3 millió forint, melynek tartalmaznia kell a munkadíjat és az anyagköltséget is.

 tipp!

Tudj meg többet a lakásfelújítási támogatás feltételeiről és azokról a munkálatokról, melyek a támogatás szempontjából elszámolhatóak!


otthonfelújítási támogatás hitelből: milyen lehetőségek vannak?

1, lakásfelújítási hitel állami támogatással

2021. februártól elérhető maximálisan 6 millió forintig, csupán 3%-os kamatozású hitelkonstrukciót  akkor érdemes választani: 

 • ha minimum 2, maximum 6 millió forint összegű hitelt szeretnél felvenni,
 • ha a támogatás összegével ingyenesen, automatikusan szeretnéd csökkenteni a hiteltartozásodat,
 • ha az alacsonyabb kamatért cserébe érdemesnek tartod jelzáloggal terhelni ingatlanodat,
 • ha biztos vagy benne, hogy a felújítási munkálatok 2022. év végével lezárulnak – ellenkező esetben elveszíted a kamattámogatást
 • THM kamattámogatással: THM: 3,1%

2, személyi kölcsön lakásfelújításra

A személyi kölcsön a lehető leggyorsabb megoldás és kisebb hitelösszeg esetén is elérhető. Így ha a felújításhoz csak párszázezer forint hitelre van szükséged, akkor mindenképpen érdemes megfontolni ezt az opciót. 
A K&H-nál kifejezetten felújítási célra igényelhető személyi kölcsön összege 300 ezer forinttól 10 millió forintig elérhető, a K&H-s ügyfelek számára pedig akár 100% online is igényelhető, a szükséges összeg pedig már percek alatt megérkezhet a számládra. 

További előnye, hogy:

 • nem szükséges hozzá jelzálogfedezet,
 • egyéb célokra is felhasználhatod a támogatás összegét, mivel nem csökkenti automatikusan a hiteledet, 
 • vagy akár teljes mértékben elő is törlesztheted a támogatás összegéből
 • @thm_szemelyi_kolcson_lakascelra

3, babaváró hitel

Házastársaddal, gyermekvállalás tervezésekor az államilag támogatott, alacsony kamatozású babaváró hitel is szóba jöhet. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy:

 • maximum 10 millió forintig igényelhető, így nagyobb hitelösszeghez juthatsz, mint az államilag támogatott lakásfelújítási hitel esetén
 • a személyi kölcsönhöz hasonlóan szintén nem csökkenti automatikusan a támogatás összege a hiteltartozásodat, így a támogatást más célra is felhasználhatod

Mivel a babaváró hitel törlesztőrészlete az első 5 évben maximum 50 000 forint lehet, így akár hosszabb távra is tervezhetsz vele. A hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz, ha a hitelfelvétel időpontjától számított 5 éven belül megszületik az első gyermek. A második gyermek érkezése esetén az állami kifizeti a meglévő tartozás 30 százalékát, a harmadik baba érkezése után pedig a teljes fennmaradó összeget átvállalja. 

THM kamattámogatással: 0,6%, THM kamattámogatás nélkül: 14,4%

4, üzleti feltételű lakáshitel

Ha nagyobb, hosszabb távú terveid részeként tekintesz a lakásfelújításra - tehát akár 6-10 millió forint feletti összeget szeretnél szánni az otthonod szépítésére, korszerűsítésére, esetleg bővítésére - akkor a lakáshitelt is érdemes fontolóra venni. 
A jelzálogfedezettel felvett hitel lehetőséget ad a nagy tervek megvalósítására, mivel hosszabb a futamideje, ebből következően alacsonyabb a havi törlesztőrészlet összege is, így kevésbé terheli meg a családi kasszát. Ezen felül, fix futamidő választása esetén, akkor sem „drágul meg” a hiteled, ha a felújítási munkálatok egy évnél tovább elhúzódnak.

THM: 11,3–13,9%

Tudj meg többet az otthonfelújítási támogatás finanszírozásához használható kamattámogatott hitellehetőségről és vágj bele velünk álmaid megvalósításába!

K&H felújítási hitel állami támogatással

Ha gyorsan pénzhez szeretnél jutni, akkor akár online is igényelheted a K&H személyi kölcsönét felújításra.

K&H személyi kölcsön lakáscélra

Az otthonfelújítási támogatás részleteit az 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet tartalmazza. A K&H Bank Zrt. az otthonfelújítási támogatás elbírálásában, folyósításában nem vesz részt. A tájékoztató nem teljes körű, az a K&H Bank Zrt. értelmezésén alapul. Az otthonfelújítási kölcsön részleteit a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet tartalmazza.
Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó szerződés, a K&H Bank Lakossági hitelek általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális hirdetmények tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A termékre vonatkozó egyéb részleteket és a hatályos hirdetményt megtalálhatod a termék oldalon található "dokumentumok" címszó alatt. A kölcsönszerződés megkötése minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye. 
A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

lakáshitel kalkulátor

lakáshitelek alacsony törlesztőrészlettel!
forint
év