kezdőknek a befektetésekről 3. rész: mit jelent a rendszeres befektetés?

mibe fektessek, ha csak havi pár ezer forintom van?

2020. október 27.
Befektetni lehet egyösszegben és lehet rendszeresen, havi kis összegek ráfordítása mellett is. Félre tudsz tenni havi 1000 forintot? Többet érhet, mint gondolnád, ha a rendszerességre helyezed a hangsúlyt! Összegyűjtöttük, mi az, amit tudnod kell, ha belevágnál a rendszeres befektetésbe.

kezdőknek a befektetésekről 3. rész: mit jelent a rendszeres befektetés?

Cikksorozatunk első részében bemutattuk, hogy téves az a sztereotípia, hogy csak egyszeri nagy összeget lehet befektetni, de nézzük át még egyszer röviden, hogy miért érdemes már kis összeggel is belevágni a befektetésbe:

  • kis összeggel, akár egy mozijegy áráért (1000 forint) is indítható befektetés, a hangsúly a rendszerességen van.
  • ha szeretnél, akkor célt is adhatsz neki, ahogy az egyösszegűnek, hogy a jövő évi nyaralásodra költenéd, vagy csak szeretnéd ha lenne, mihez nyúlni, ha valami nem várt esemény történik
  • a befektetéseknél sokan a legjobb időzítést keresik, pedig ennél sokkal fontosabb a rendszeresség, hiszen így tudod legvalószínűbben áthidalni a piaci ingadozásokat és teheted még biztonságosabbá a befektetésedet 
  • ráadásul minden havi befektetésed után kamatos kamattal tudsz számolni, így tudsz magasabb hozamot elérni a betétnél és a megtakarítási számlánál.

mi is történik a gyakorlatban?

Nézd meg kisfilmünket, ami elmagyarázza a mechanizmus működését.

megnézem

Mivel a rendszeresség hosszútávon kifizetődő a befektetésekkel kapcsolatban, így érdemes olyan megoldásban gondolkozni, ahol ez a leginkább gördülékenyen megvalósítható. A K&H rendszeres befektetési programja esetén például elegendő egy alkalommal megbízást adni, akár személyesen, akár a K&H e-bankon keresztül arról, hogy mekkora összeget szeretnél a programba havonta betenni.

K&H rendszeres befektetési program

Kezdőként érdemes a rendszeres befektetést választanod, így havonta már kis összeg ráfordítása mellett gyarapíthatod vagyonodat! A K&H rendszeres befektetési programba már 1000 forinttól is beléphetsz, azért hogy minél kényelmesebben, plusz idő ráfordítása nélkül kezelhesd befektetéseidet!

K&H rendszeres befektetési program

A jelen tájékoztató marketingközleménynek minősül és nem minősül ajánlattételnek, befektetési elemzésnek, vagy befektetési tanácsadásnak, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termékek és szolgáltatások részletes leírását, feltételeit az Ügyfélszerződés, a Befektetési és kiegészítő szolgáltatások Üzletszabályzata, a befektetési szolgáltatások és értékpapír műveletek díjhirdetménye tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon.