Baleseti adó megszűnése

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy az Országgyűlés döntése alapján 2019. január 1-jétől megszűnik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó baleseti adó, amelynek összege az eddigiek során külön, a biztosítási díj mellett került feltüntetésre.

A baleseti adó helyét a biztosítási adó veszi át, amelyet a jövőben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díja tartalmazni fog.

A szabályzásnak megfelelően, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjak a biztosítás 2019. január 1-ét követő évfordulójával kerülnek módosításra.

Ez azt jelenti, hogy ha Önnek 2018. december 31. előtt van a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának évfordulója, akkor a baleseti adó a következő évben még ugyanúgy feltüntetésre kerül a biztosítás díj mellett, ahogy eddig is, és annak összegét rendeznie kell a biztosítási díjjal együtt. Ellenben, ha biztosítási évfordulója 2019. január 1. után esedékes, a baleseti adót már nem kell megfizetnie, a biztosítási adót pedig tartalmazni fogja biztosításának díja.

Számítsa ki kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása díját és kösse meg most online, egyszerűen!

kiszámolom